Premiera Zilelor Filmului Românesc la TIFF

Din oraş Eveniment

Zilele Filmului Românesc încep oficial, azi 7 iunie, iar cu această ocazie vor fi aduse în atenţia invitaţilor străini, a jurnaliştilor şi a publicului, noi producţii româneşti până în data de 9 iunie.
Va fi difuzat cel mai recent film al actorului Florin Piersic Jr. „Killing Time”, o parodie a filmelor cu asasini plătiţi. Alte producţii sunt cele ale lui Dan Chişu „Şi caii sunt verzi pe pereţi”, Radu Gabrea „Trei zile până la Crăciun”, sau Tudor Giurgiu „Despre oameni şi melci”.
Nu va lipsi nici secţiunea filmului autohton pentru care va rula: „Crulic – Drumul spre dincolo”, „Toată lumea din familia noastră”, „Undeva la Palilula” şi pelicula „Din dragoste cu cele mai bune intenții”, care va avea un program special fiind dedicată persoanelor cu dizabilităţi la Cinema Mărăşti, la ora 18:00.
O altă secţiune va fi dedicată Zilei femeii în România comunistă. Pentru această parte va rula în premieră Anca Hirte cu „Păcătoasa Teodora”, sau povestea a trei foşti deţinuţi „Turn off the lights”.
La TIFF lounge, de la ora 15:45, va avea loc de dezbaterea „Festivalul Filmului Românesc de la New York: istorii de povestit” organizat în parteneriat cu Film Society of Lincon Center şi în colaborare cu TIFF.
7 iunie este şi ziua HBO la TIFF fapt pentru care va fi difuzat documentarul cu cinci premii Emmy şi un Glob de aur „Mildred Pierce”, la ora 10:00, la Cinema Art.
Tot joi, de la 17.30, la Hotel Continental va fi vernisată expoziția Joachim Luetke – TRANSFORMER – The Art of Visualizing Music, a cărui artist este renumit pentru graficele realizate pentru Arch Enemy sau Marlyn Manson.
Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), sponsorul oficial fiind Ursus.
______________________
Cujbă Adelina Mihaela

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts