Prețul petrolului crește spre 116 dolari pe baril

Economie Internaţional

Protestele care au avut loc în ultima perioadă în Orientul Mijlociu și Africa de Nord au dus la creșterea prețului petrolului la aproape 116 dolari pe baril. De asemenea, cotația argintului a atins un maxim al ultimilor 31 de ani, iar aurul este la mai puțin de 0,5%  de un nou record istoric.

Cererea pentru aur a crescut o dată cu urcarea prețului petrolului, care săptămâna trecută a atins maximul ultimilor doi ani și jumătate, informează mediafax.ro. Cotația aurului a atins 1.434,45 dolari pe uncie și bate în retragere, iar argintul a ajuns la 34,74 dolari pe uncie.

Principalele temeri de pe piața petrolului au legătură cu răspândirea violențelor către Iran și Arabia Saudită, care este cel mai mare exportator din lume.

Investitorii sunt îngrijorați ca prețul ridicat al petrolului ar putea împiedica revenirea economiei, însă Ben Bernanke, președintele băncii centrale a Statelor Unite, a încercat să-i calmeze declarând că America nu va fi afectată, doar dacă situația aceasta se prelungește.

____________

Andreea Stăicuț

Foto: evz.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts