Numărul protestelor suprasolicită Jandarmeria Cluj

Din oraş Eveniment

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj se confruntă cu un deficit în ceea ce privește numărul jandarmilor pe care îl au în dotare, dar și a tehnicilor auto de care dispun pentru a asigura măsurile de ordine la toate evenimentele anunțate pentru această săptămână.

Jandarmii clujeni trebuie să asigure ordinea publică pentru diferite competiții sportive la baschet, handbal, volei, dar și în ligiile de fotbal I și a II-a.  La toate aceste competiții ei au obligația să creeze condițiile necesare pentru o bună desfășurare a evenimentelor. Pe lângă competițiile sportive, jandarmii sunt prezenți la orice manifestație organizată cu diferite scopuri, pentru a evita producerea de incidente neplăcute.

”În cursul acestei săptămâni, vom participa, dacă Primăria va aproba, la meetingul organizat de studenți, la marșul de protest al sindicatelor de vineri, iar sâmbătă la slujba de pomenire a Preasfințitului Bartolomeu Anania, care va fi oficiată de Preafericitul părinte Daniel. De asemenea, sâmbătă seara, vor avea loc 4 competiții sportive la Sala Sporturilor și meciul disputat între CFR Cluj și Poli Timișoara.”, a declarat generalul Aurel Litan, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.

Generalul Litan a adăgat că efectivele pe care le au nu sunt suficiente pentru îndeplinirea tuturor misiunilor. Pentru a fi la datorie, jandarmii lucrează mult peste norma pe care o au de îndeplinit, conform contractului lor de muncă. Spre exemplu, pentru slujba organizată cu ocazia îndeplinirii a 40 de zile de la înmormântarea Preasfințitului Bartolomeu, dar și pentru a asigura ordinea la competițiile de la Sala Sporturilor, vor participa jandarmi, care în mod normal, în cursul săptămânii, îndeplinesc misiuni de ordine publică în Palatul de Justiție.

____________

Teodora Iancu

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts