Jandarmii se pregătesc pentru returul Ligii 1

Sport UBB Radio

Jandarmii clujeni se pregătesc să asigure ordinea publică pentru manifestaţiile care vor avea loc în următoarele zile în Cluj-Napoca. Printre aceste evenimente se numără meciul de fotbal de sâmbătă seara, de la ora 19:00, disputat între CFR Cluj şi Poli Timişoara pe stadionul  “Dr. Constantin Rădulescu”.  Ordinea va fi asigurată de 250 de jandarmi şi 150 de stewarzi, cărora li se vor alătura şi poliţiştii clujeni.

“În jurul acestei partide există o anumită tensiune, dar noi spunem că prin tot ceea ce facem, şi aici mă refer la efectivele grupării de jandarmi mobilă, poliţia, stewarzii, trebuie să degajăm o atmosferă de calm şi detensionare a  situaţiei. Se preconizează a veni aproximativ 500 de suporteri ai echipei oaspete. Partida este catalogată ca fiind una cu risc ridicat, dar asta nu înseamnă că vor fi neapărat incidente.”, a declarat col. Florinel Budişan, şeful Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Colonelul Budişan a lansat şi un apel către suporterii care vor fi prezenţi la meci pentru a-i ruga să se prezinte din timp la stadion, iar în acest fel să se poată face controlul corporal de către echipa de stewarzi pentru a împiedica introducerea unor obiecte interzise pe stadion şi astfel a evita întâmplări  neaşteptate.

Din cauza unor incididente petrecute în timpul meciurilor de fotbal, au fost sancţionaţi, cu măsura interzicerii accesului pe stadion,  5 suporteri ai echipei CFR Cluj şi 4 suporteri ai Universităţii Cluj.

În ultima perioadă jandarmii clujeni s-au confruntat cu multe manifestaţii, unde au trebuit să asigure ordinea publică. Cu toate acestea generalul Aurel Litan, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, a adăugat că eficienţa jandarmilor în îndeplinirea misiunilor este împiedicată de efectivul scăzut pe care jandarmeria îl are în dotare, atât în ceea ce priveşte numărul jandarmilor, cât şi a tehnicii auto.

____________

Teodora Iancu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts