„Prâslea cel voinic şi merele de aur” la Cluj-Napoca

Cultură Educaţie

Astăzi a avut loc lansarea de carte şi vernisajul „Prâslea cel voinic şi merele de aur” de Maria Surducan, la librăria Cărtureşti din Cluj-Napoca.

maria surducan

Maria Surducan şi-a lansat albumul de bandă desenată care a avut ca sursă de inspirație trei povești culese de Petre Ispirescu. Cu ajutorul unei platforme online de finanţare şi multă muncă, a fost posibil acest proiect independent în care artista şi-a introdus povestea prin documentare serioasă de la arta bizantină şi până la manga japoneză.

Este meritul celor care, de mică, îmi citeau basme înainte de culcare. Aşa mi s-a deschis pasiunea pentru basm, pentru mit, personaje, poveşti, vrajă. E o bucurie enormă pentru mine să pot reda în imagini acele sentimente. Prietenii şi familia m-au susţinut în acest proiect, chiar dacă mă închideam în cameră şi nu mă mai scoteau de acolo, a declarat, râzând, artista.

De asemenea, iubitorii de poveşti au putut admira o expoziţie cu ilustraţiile preferate ale Mariei Surducan din carte.

Maria Surducan şi-a încheiat studiile de masterat la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi lucrează ca ilustrator de carte, autor de bandă desenată şi grafic designer în studio-ul ei din Cluj. Lucrările publicate până acum includ două cărţi ilustrate, un jurnal de călătorie şi diverse antologii de bandă desenată.

– Elena Crăciun

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts