Portalul pentru monitorizarea impactului economic al pandemiei creat de cercetătorii UBB, premiat la nivel internațional

UBB UBB Radio

Portalul pentru monitorizarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra economiei creat de cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a fost premiat recent în cadrul competiției internaționale cu tema „Flattening the Curve: COVID-19 Data Challenge”, organizată de QED Group și Center for Global Data Visualization (CGDV) și sprijinită de Georgetown University din Washington DC (SUA), transmite Universitatea într-un comunicat de presă.

Proiectul a fost realizat de o echipă formată din Bálint Csaba, Csala Dénes – cadru didactic asociat, conf. univ. dr. Nagy Bálint Zsolt, lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely și Csíki Ottó – student masterand, coordonați de prof. univ. dr. Szász Levente. Proiectul de cercetare include și realizarea unei platforme online specializate, prin care cercetătorii universității implicați în acest demers științific publică o serie de date relevante privind impactul economic al pandemiei COVID-19 în forma unor infografice interactive, menite să arate o imagine clară și concisă, actualizată în timp real a situației economiei românești.

Competiția a fost deschisă studenților și profesioniștilor din mediul academic și privat din întreaga lume, fiind înscrise peste 90 de proiecte de analiză și vizualizare a datelor legate de pandemie în aproape 40 de țări.

Rezultatele proiectului de cercetare al FSEGA (UBB) pot fi consultate în timp real pe platforma online COVID-19 RoEIM

Sursa: Facebook UBB

Denisa Poliec

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts