POIM asigură dotarea spitalelor din rețeaua Covid-19. 16 cereri în valoare de 71,6 de milioane de euro au fost depuse

Administraţie UBB Radio

Până în prezent, în cadrul apelului POIM au fost depuse 16 cereri de finanțare în valoare de 71,6 milioane de euro, pentru dotarea spitalelor din rețeaua Covid-19, potrivit declaraților făcute de Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene.

Informațiile referitoare la dotarea spitalelor care luptă împotriva coronavirusului, au fost prezentate de Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, joi în ședința de Guvern. Valoare finanțări pentru spitalele din rețeaua Covid-19, este de 350 milioane de euro și este asigurată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, reiese din comunicatul de presă transmis de Ministerul Fondurilor Europene.

Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene a declarat că:

„Evaluarea proiectelor depuse a început imediat și estimăm că primele 10 cereri de finanțare vor fi semnate la mijlocul acestei luni. Reamintesc că am lansat acest apel de proiecte, așa cum am promis, la data de 15 mai.”

Încă 95 de cereri de finanțare se află în pregătire și vor fi trimise spre evaluare în perioada următoare. Acestea sunt evaluate de către Autoritatea de Management POIM împreună cu Ministerul Sănătății, care vor analiza investițiile necesare dotării unităților sanitare publice.

Perioada pentru depunerea cererilor de finanțare este 15 mai – 30 septembrie 2020. Pot depune proiecte :

  • Inspectoratul General pentru Situații de Urgență;
  • Unități sanitare publice pentru care Ministerul Sănătății stabilește necesitatea dotării;
  • Ministerul Sănătății sau alte autorități publice centrale și autorități publice locale, sau unități aflate în coordonarea sau sub autoritatea acestora, pentru achiziții necesare gestionării crizei de sănătate publică;

Sursa: Facebook MFE

Iulia Nemes

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts