Poetul Adrian Păunescu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Cultură Eveniment

Poetul, publicistul şi politicianul Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică după amiază, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală, aproape de mormântul poetului Mihai Eminescu, anunţă Mediafax.

La slujba ce a fost oficiată de zece preoţi au participat câteva mii de oameni venind să-şi ia rămas bun de la poet.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu s-a aflat începând de vineri şi până sâmbătă seară la sediul Uniunii Scriitorilor din România, după care a fost mutat la Ateneul Român. Duminică la prânz, sicriul cu trupul poetului a fost dus la Biserica Boteanu din Capitală, unde un sobor de şapte preoţi şi trei diaconi, condus de PS Varlaam Ploieşteanul, a oficiat slujba de înmormântare.

Poetul Adrian Păunescu a murit, vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Decesul a survenit la ora 7,15.  Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a spitalului, a declarat pentru Agerpres că inima poetului s-a oprit şi nu a mai putut fi resuscitat.

Poetul Adrian Păunescu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca în data de 26 octombrie, iar în perioada în care a fost internat a suferit mai multe stopuri cardiace.

Adrian Păunescu (Adrian Păun) s-a născut în data de 20 iulie 1943, în comuna Copăceni, județul Bălți, astăzi Republica Moldova, conform Wikipedia. Păunescu a fost cunoscut mai ales ca poet și ca organizator al Cenaclului Flacăra. Din 1992 până în 1998 a fost membru în Partidul Socialist al Muncii, partid absorbit ulterior de PSD.

_____________

Foto: cotidianul.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts