Platforma digitală TeachU vine în sprijinul liceenilor prin meditații gratuite pentru pregătirea lor pentru examenele finale

Educaţie UBB Radio

O nouă platforma digitală numită „Teachu.ro” vine în sprijinul tuturor liceenilor din România pentru a primi meditații care să îi ajute în pregătirea lor pentru examenele finale, informează „cluju.ro”.

Prin intermediul acestei platforme

„se poate face legătura între mentori, profesori sau tineri cu performanțe și liceeni, care fie caută să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie, fie doresc să-și aprofundeze cunoștințele pentru a participa la olimpiade școlare, sau pur si simplu doresc să învețe ceva nou.”

Întreaga activitatea se desfășoară prin intermediul aplicației Skype, prin care oricine poate participa gratuit la conferințele susținute de meditatorii înscriși în cadrul proiectului.

Conform celor de la TeachU, unul dintre scopurile pe care și le-au propus este de a contribui la o educație cât mai completă a tinerilor, de a îi sprijini în scopurile pe care și le-au propus, încurajarea voluntariatului și implicarea socială, dar și crearea unei comunități în care oamenii sunt dispuși să își folosească pregătirea, cunoștințele și pasiunea pentru anumite domenii venite în beneficiul altora.

În primele trei săptămâni de la lansarea platformei s-au numărat peste 100 de meditatori în diverse domenii și peste 350 de participanți, iar în urma întâlnirilor ținute prin intermediul aplicației Skype, s-au generat peste 600 de ore de meditații.

„Prin TeachU, urmărim să îndeplinim o dublă funcție a educației. Pe de o parte, informația ajunge într-o formă interactivă, interesantă și potrivită nevoilor și cerințelor la cel ce își dorește să învețe. Pe de altă parte, știm că educația e mult mai mult decât informație. Utilizatorii TeachU își dezvoltă abilitățile de comunicare, fie că ele se referă la a explica mai bine noțiunile prezentate, fie la a exprima mai bine ce nu au înțeles, dar li se stimulează și curiozitatea, pentru că mentorii sunt contagios de pasionați de domeniile lor”, a declarat unul dintre coordonatorii proiectului pentru site-ul de știri cluju.ro”, Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la Chimie, actualmente studentă la Oxford University, Department of Chemistry.

Cei care își doresc să participe la conferințele susținute prin intermediul platformei Skype pot accesa site-ul oficial sau pagina oficială de Facebook, prin care pot afla mai multe detalii despre mentorii care vor susține viitoarele cursuri, iar persoanele care își doresc să își împartă cunoștințele și informațiile acumulate, se pot înscrie ca mentori în cadrul platformei TeachU completând un formular.

Sursa: Facebook TeachU

Alesandra Nicoară

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts