Piaţa Unirii redeschisă pentru clujeni

Eveniment

Piaţa Unirii este de astăzi redeschisă clujenilor. Aceasta va fi inclusă în circuitul turistic al Clujului şi aici vor putea fi desfăşurate evenimente culturale şi artistice.

Piaţa UniriiReconstrucţia pieței centrale a fost realizată din fonduri publice, iar cheltuielile s-au ridicat la 5,8 milioane de lei, fără TVA. Zona a fost modernizată și pavată cu 1 milion de pietre lucrate manual, iar la intrare a fost amenajată o fântână arteziană cu apă colorată.Inaugurarea noii pieţe a fost întâmpinată de proteste ale maghiarilor

Inaugurarea noii pieţe a fost întâmpinată de proteste ale maghiarilor. Aceştia au acuzat municipalitatea de ignorare a multiculturalismului, fapt demonstrat de inaugurarea pieței fără o contribuție a comunităţii maghiare.

Cu ocazia redechiderii Pietei Unirii, Cvartetul Flauto Dolce, Cvintetul de alămuri al Academiei de Muzică Gh. Dima şi alte formaţii de muzică clasică au susținut un spectacol coral. Evenimentul a fost încheiat de un concert susţinut de formaţia Pasărea Colibri.

Bogdan Tincu

Foto: Gabriel Galgoczy

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts