Piaţa Muzeului, în topul celor mai bune proiecte de arhitecură din Europa

Administraţie UBB Radio

Proiectul de reabilitare a pieţei Muzeului a ajuns în lista finaliştilor de la cel mai important concurs de arhitectură contemporană din Europa “Premiile Europene pentru Spaţii Publice Urbane 2010”.

„Nu ştiu câţi clujeni îşi mai amintesc cum arăta Piaţa Muzeului înainte de reabilitare, însă acest proiect a fost unul dintre primele prin care am început să schimbăm faţa Clujului, să îi redăm strălucirea şi să facem din oraşul nostru unul în care să locuieşti cu plăcere şi‚ în care să poţi petrece timp liber în mod agreabil” a declarat  primarul Sorin Apostu într-un comunicat de presă.

Vă reamintim că proiectul “Reabilitări urbane centru istoric, faza1 – Piata Muzeului si strazi adiacente” a fost demarat în 2005. Lucrările au fost realizate în 2006 şi au costat municipalitatea 363.764 de euro.

În anul 2010 au participat la competiţie 303 proiecte din 32 de ţări europene. Marele premiu a fost câştigat de Den Norske Opera & Ballett (Oslo, Norvegia) şi Biblioteca în Aer liber (Magdeburg, Germania).

Competiţia este iniţiată de Centrul de Cultură Contemporană din Barcelona (CCCB) în parteneriat institutele de arhitectură din Londra, Viena, Paris, Helsinki, Roterdam şi Frankfurt.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts