Cinema Republica va deveni Cinema Florin Piersic

Eveniment UBB Radio

Cinematograful Republica va beneficia de un amplu proces de renovare, la finalul căruia i se va schimba şi numele în Cinema Florin Piersic.

Actorul a fost de acord ca cel mai important cinematograf din oraş să îi poarte numele.

Lucrările de renovare vor începe imediat după finalizarea ediţiei din acest an a Festivalului de Film Transilvania (TIFF), când cinematograful va fi închis timp de două luni.

Vor fi modernizate sistemele audio şi cel de proiecţie, care vor fi înlocuite cu unele de ultimă generaţie, cu system dolby surround şi vor fi condiţii şi pentru proiecţiile 3D, anunţă reprezentanţii Primăriei. De asemenea, vor fi renovate atât sălile, cât şi foierul şi toalete.

Mobilierul va fi  înlocuit cu scaune noi, confortabile, de tipul celor cu care sunt dotate sălile de proiecţie din multiplexuri.

Valoarea totală estimată a investiţiei se ridică, potrivit celor de la RADEF la 720.000 de lei.

Lucările de modernizare vor mai include şi realizarea unei alei “a celebrităţilor clujene” atât din cinematografie, cât şi din teatru. Această alee se vrea a fi similară cu cea a starurilor de la Hollywood, unde fiecare nou membru va avea o mică ceremonie la amplasare a stelei proprii.

____

Foto: panoramio.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts