Peste 5.600 de români sancţionaţi în prima zi de carantină totală

Administraţie UBB Radio

Poliţia Română a sancţionat peste 5.600 de români în prima zi de carantină totală din cauza nerespectării acesteia. Unii dintre aceştia nu deţineau documentul justificativ pentru a se deplasa, iar motivul celorlalţi pentru a părăsi domiciliul nu era justificat.

Nerespectarea legii implementate în perioada stării de urgenţă, a dus la sancţionări care depăşesc suma totală de 7,4 milioane de lei. Peste 12.000 de poliţişti au făcut razie în toate oraşele ţării pentru a-i verifica pe cei care părăsesc domiciliul fără a deţine declaraţia pe propria răspundere, adeverinţa de la locul de muncă sau fără să aibă un motiv întemeiat.

Reamintim faptul că Ordonanţa Militară 3 a intrat în vigoare miercuri, 25.03.2020. Conform acesteia, românii care au nevoie să părăsească domiciliul trebuie să prezinte autorităţilor fie o declaraţie pe proprie răspundere, fie o adeverinţă de la locul de muncă. Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să fie ori imprimată şi completată corespunzător, ori scrisă de mână, ori salvată pe telefon sau tabletă.

Sursa: Pressalert.ro

Ana Gălan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts