Peste 200 de familii izolate în Munții Apuseni au primit pachete cu alimente, iar 6000 de viziere au ajuns la spitalele din Maramureș, în urma unei inițiative UNTOLD

Din oraş UBB Radio

 În mai puțin de o lună de la lansarea platformei UNITED, o inițiativă UNTOLD, au fost realizate diverse proiecte de susținere și de ajutor a spitalelor în lupta împotriva COVID-19, precum și a oamenilor aflați în nevoie, mai ales în această perioadă.

Peste 200 de familii din Munții Apuseni au primit alimente și produse de bază

Conform unui comunicat de presă transmis de reprezentanții UNTOLD, voluntari ai platformei UNITED alături de cei de la Asociația Din Suflet Pentru Apuseni, au urcat în vârf de munte, la cei mai izolați oameni. Mai ales în această perioadă, oamenii care trăiesc în cătunele din Munții Apuseni nu mai au acces la alimente și produse de bază. Astfel, cele peste 200 de familii au primit pachete cu tot ceea ce era necesar de la voluntari, de la Asociația Din Suflet Pentru Apuseni și Kaufland România.

Bursa de Nevoi UNITED, care beneficiază și de susținerea companiei ETI, a contribuit cu mii de doze de energie, pentru a le aduce un zâmbet pe față medicilor și copiilor.

Astfel, eroii din prima linie în lupta cu COVID-19, din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei” Constanța au primit 600 de pachete de napolitane, conform documentului citat.

Mai mult de atât, tot prin Bursa de Nevoi UNITED, ETI a contribuit cu 5000 de bucăți de Puf Cocoa, pentru copiii nevoiași din județul Vaslui. Împreună cu Asociația Dragoste Desculță din județul Vaslui, voluntarii au reușit să pregătească o surpriză dulce pentru copiii care trăiesc în mai multe comune din Vaslui.

Peste 6000 de viziere au ajuns in spitalele din județul Maramureș

În decursul unei săptămâni, 6 voluntari UNITED, din București, au confecționat 5000 de viziere alături de firma Rubin 2000. Alte 1.000 de bucăți au fost prelucrate la începutul lunii aprilie și au fost deja donate, arată o postare a reprezentanților UNTOLD.

Voluntarii, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, s-au înscris în Bursa de Nevoi de pe platforma UNITED și au muncit zilnic 8 ore, pentru a acoperi nevoile eroilor din linia 1, ce se luptă cu virusul COVID-19 în spitalele din județul Maramureș. Aceștia au avut asigurate toate condițiile de igienă, precum și echipamente de protecție și mâncare.

7  inimi pentru România, în semn de mulțumire pentru eroii din linia întâi

O altă acțiune marcată de voluntarii UNITED a fost cea în care au fost plasate inimi cu mesaje de mulțumire și încurajare pentru eroii medicali din linia 1 în lupta cu COVID-19.

,,Cadrele medicale au nevoie mai mult decât oricând de toată susținerea românilor, pentru toate eforturile supraomenești pe care le depun în aceste vremuri grele, în care sunt multe lipsuri, cazuri grave de COVID-19 și decese. Își pun în pericol sănătatea și chiar viața pentru a salva populația, nu își văd familiile și își fac neîncetat datoria, fără să aștepte nimic în schimb.”, declară voluntarii UNITED într-un comunicat de presă.

Mesajele care apar pe cele 7 inimi sunt:

,,Aici lucrează eroii, mulțumim #bineîmpreună”

,,Mulțumim pentru eforturile supraomenești #bineîmpreună”

Spitalele în fața cărora au fost amplasate inimile UNITED sunt:

  • București: Spitalul Clinic ,,Dr. Victor Babeș”, Spitalul Clini de Nefrologie ,,Dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic ,,Colentina”.
  • Cluj: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.
  • Constanța: Spitalul Clini Județean de Urgență Constanța și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

De asemenea, zeci de oameni din întreaga țară au transmis mesaje video de recunoștință pentru toți salvatorii din linia întâi. Clipul a rulat în cele șapte spitale, pe ecranele donate de echipa UNITED și parteneri, dar poate fi vizionat și pe platforma acestora.

Oricine dorește să întindă o mână de ajutor în aceste vremuri excepționale, o poate face accesând Bursa de Nevoi de pe platforma UNITED. Mai multe detalii despre inițiativele și proiectele desfășurate găsiți accesând acest link.

Sursa: Cluj.com

Bianca Bărbat

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts