Peste 2 milioane de români din categoriile defavorizate vor primi măști gratuite

Administraţie UBB Radio

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că Guvernul a aprobat ordonanța de urgență privind acordarea de măști de protecție pentru persoanele din categorii defavorizate, conform știrileprotv.ro

„În urma modificării în Parlament a hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat, astăzi, în şedinţa de Guvern, o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, autorităţilor locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat Nelu Tătaru, joi seară, în briefingul de după şedinţa Executivului.

El a menționat care sunt aceste categorii: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat; persoane din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de OUG 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusive din prestațiile sociale prevăzute de at 42 și art. 58 din Legea 488/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

„Menționez că se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană, aferente unei perioada de două luni”, a precizat acesta, conform news.ro.

„Tot prin această ordonanță de urgență, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 230 milioane de lei pentru achiziția de măști de protecție prevăzute pentru cele patru categorii. Menționez că acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede, în trei zile de la aprobarea acestei ordonanțe. Trebuie să avem în vedere că masca este un element important în această perioadă. Dincolo de orice apartanență politică, aceste măști trebuie să ajungă la persoanele defavorizate”, a mai spus Nelu Tătaru.

Guvernul a adoptat și o ordonanță de urgență privind distribuția de pachete cu produse de igienă, dar și alimente, pentru mai bine de 1,2 milioane de persoane care trăiesc la limita sărăciei. Acestea vor fi achiziționate din bani europeni, dar cu cofinanțare de la buget.

Sursa: Inquam Photos

Bernadette Nemeth

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts