Peste 2.000 de noi locuri de muncă pentru clujeni

Din oraş Economie

Companiile clujene vor crește numărul locurilor de muncă în acest an, posturi care vor fi alocate de diferite companii care își au sediile în Cluj.

Unul dintre cei mai noi angajatori este Dedeman, care va inaugura astăzi la ora 16.00 noul magazin din Cluj-Napoca, în zona gării. Magazinul va avea 230 de angajaţi, de la consultanţi vânzări, referenţi relaţii clienţi, casieri, recepţioneri marfă, la şoferi şi personal administrativ.

Locuri de muncă se oferă în acest an și pentru clujenii calificaţi din domenii IT. De asemenea, compania EBS, angajează până în luna aprilie 40 de oameni, iar până la finalul numărul acestora ar putea depăşi 100 de noi locuri de muncă.

O altă companie care face recrutări chiar în această perioadă este Endava, care are în jur 50 de locuri de muncă programatori Java și .NET, testeri, ingineri de suport, dar și pentru Team Leaderi sau Project Manageri.

Pe lângă aceste companii, se mai adaugă și CSI, pentru meseriile de sudori, electricieni, lăcătuşi mecanici şi ingineri mecanici, iar procesul va continua şi în restul anului. Sykes este o altă compania americană anunță 60 de angajări, până la sfârșitul lui 2011. TSE Development are 35 de noi locuri de muncă. Momentan compania are deschise 10 posturi disponibile pentru poziţii de developer, Quality Assurance Engineers şi Inf. Security officer. De asemenea, Fujikura are 450 de locuri de muncă pentru acest an.

Alte companii sunt Emerson cu 400-500 de noi locuri de muncă, Kiat Group cu circa 80 de noi locuri de muncă, iar Diferit SRL are 45 de posturi nou create. Începerea lucrărilor la Sala Polivalentă va aduce un număr suplimentar de angajaţi de circa 50 persoane, calificate.

Societatea ACI estimează că în acest an va suplimenta numărul angajaţilor cu cel puţin 30 de posturi, iar Grup 4 Instalaţii şi TIM vor angaja la rândul lor, minim câte 20 de persoane.

__________

Anca Baciu

Foto: iploiesti.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts