Perioada de transferuri începe. Iată câteva dintre cele mai interesante mutări ale verii

Sport UBB Radio

Odată cu pandemia provocată de coronavirus, toate cluburile mari din lume, au avut pierderi financiare, deoarece meciurile au fost întrerupte până acum câteva săptămâni, dar odată cu reluarea campionatelor puternice, veniturile nu au crescut semnificativ, deoarece fanii nu au avut accesul în stadion. Cu toate acestea, marile cluburi din Europa, au pregătit câteva transferuri foarte interesante, chiar și pe timp de pandemie.

Conform transfermarkt.com, una din cele mai interesante mutări, le aparține celor de la clubul englez, F.C Chelsea, care, au ajuns la un acord cu cei de la Ajax Amsterdam, pentru marocanul, Hakim Ziyech. În urma acestui transfer, clubul din capitala Olandei, a primit suma de 40 de milioane de euro, iar jucătorul marocan, urmează să fie prezentat oficial la clubul englez, pe data de 1 iulie, 2020. Ziyech, a fost transferat de către cei de la Ajax, în vara lui 2016, de la clubul olandez, F.C Twente, pentru suma de 16 milioane de euro, iar până în momentul de față, acesta îmbrăcând tricoul celor de la Ajax de 112 ori și marcând 38 de goluri. Cele mai notabile performanțe a lui Ziyech, alături de Ajax, au fost în sezonul 2016-2017, când, echipa olandeză, a ajuns până în finala Uefa Europa League, unde, aceștia au dat piept cu Manchester United, fiind învinși de clubul englez cu scorul de 2-0. De asemenea, în sezonul trecut, Ziyech, a ajuns alături de clubul olandez, până în semifinalele Uefa Champions League, unde, echipa olandeză, a întâlnit-o pe Tottenham Hotspur. În manșa tur, clubul olandez, a reușit să se impună cu scorul de 1-0 pe terenul celor de la Tottenham, însă, la returul de la Amsterdam, gașca minune a lui Ajax, a pierdut cu scorul de 3-2, fiind astfel eliminați din cauza faptului că Tottenham marcase mai multe goluri în deplasare. Hakim Ziyech, a semnat cu cei de la Chelsea pentru 5 ani de zile și va primi 100.000 de lire pe săptămână la clubul englez.

Potrivit theguardian.com, cei de la Chelsea, au mai obținut și semnătura jucătorului celor de la Red Bull Leipzig, Timo Werner. Fiind curtat intens de către cei de la Liverpool, Werner a ales-o însă, pe Chelsea, chiar dacă la cârma cormoranilor, se află neamțul Jurgen Kloop. Suma acordului dintre cele două cluburi, este egală cu 53 de milioane de lire sterline, o sumă relativ mică, ținând cont de sumele de transfer, care, se plăteau înainte de începerea pandemiei. Jucătorul german, va primi la clubul englez, suma de 170.000 de lire pe săptămână, echivalentul a 4.6 milioane de lire sterline pe an. Timo Werner, a fost transferat la Leipzig, în vara lui 2016, de la VFB Stuttgart pentru suma 16 milioane de euro, iar pentru Leipzig, a jucat 126 de meciuri, marcând un total de 76 de goluri. Werner va face echipă în atacul celor de la Chelsea, cu Hakim Ziyech și Tammy Abraham

Conform skysports.com, nici cei de la Borussia Dortmund nu se lasă așteptați. Aceștia pregătesc transferul fotbalistului belgia, Thomas Meunier, de la Paris Saint-Germain. Thomas Meunier, a refuzat să își mai prelungească contractul cu clubul din capitala Franței și este pregătit să semneze liber de contract, cu cei de la Borussia pentru o perioadă de 4 ani, însă în cazul în care, Meunier ajunge la o înțelegere cu clubul francez, cei de la Dortmund, vor trebui să plătească suma de 50 de milioane de euro. Meunier a fost transferat la PSG, în vara lui 2016 de la Club Brugge, pentru suma de 6 milioane de euro și a strâns pentru PSG 84 de meciuri în care a marcat 8 goluri.

Potrivit 90min.com, echipa antrenată de Carlo Ancelotti, Everton, este tot mai aproape să obțină semnătura brazilianului, Thiago Silva, de la PSG, cu care se află la final de contract, cele două părți neajungând la o înțelegere pentru prelungirea contractului. Thiago Silva, a fost unul dintre cei mai importanți jucători pentru clubul din capitala Franței, adunând 204 meciuri, în care a marcat 9 goluri. A fost transferat la PSG, în vara anului 2012, de la cei de la A.C Milan, pentru suma de 42 de milioane de euro, petrecând 8 ani foarte frumoși la Paris, câștigând foarte multe trofee interne, unicul regret fiind acela că nu a reușit să câștige Uefa Champions League. Clubul din Liverpool, îi propune lui Thiago Silva, salariul de 83.000 de lire pe săptămână și un an de contract cu posibilitate de prelungire pentru încă un an. Faptul că la cârma celor de la Everton, se află Carlo Ancelotti, este un plus pentru Thiago Silva, deoarece, acesta a mai fost antrenat de către tehnicianul italian, timp de un an la clubul din Paris.

Conform goal.com, chiar dacă cei de la Paris Saint-Germain, urmează să se despartă de foarte mulți jucători, precum Thiago Silva, Edinson Cavani, Thomas Meunier și Layvin Kurzawa, aceștia au dat lovitura prin aducerea jucătorului argentinian de la Internazionale Milano și tot odată, fostul căpitan al acestora, Mauro Icardi. În vara anului 2019, după anumite neînțelegeri cu șefii de la clubul italian, Mauro Icardi, a fost împrumutat la clubul din Paris, unde, a reușit să îi ia fața starului din Uruguay, Edinson Cavani, acomodându-se foarte repede la cerințele tehnicianului, Thomas Tuchel. În sezonul în care a fost împrumutat la PSG, Icardi, a strâns 20 de apariții, în care, a marcat 12 goluri, intrând foarte repede în grațiile fanilor lui PSG. Suma acordului dintre cele două cluburi, este egală cu 50 de milioane de euro, iar Icardi, va avea un salariu de 800.000 de euro pe lună la clubul din Paris, echivalentul a 5.7 milioane de euro pe an. Acesta, va face pereche în atacul lui PSG, cu starurile, Neymar și Kylian Mbappe. Icardi, a fost transferat de către Inter, în vara anului 2013, de la Sampdoria, iar pentru Inter, a strâns 188 de meciuri, în care a marcat 111 goluri.

Potrivit mirror.co.uk, una din cele mai interesante mutări, care, se pregătește în această vară, este transferul jucătorului brazilian, Arthur Melo, care, în prezent se află sub contract cu clubul spaniol, F.C Barcelona. Arthur, este curtat de către cei de la Juventus Torino, însă, acesta nu își dorește să plece de pe Camp Nou, dovada fiind că s-a acomodat foarte repede cu stilul de joc al celor de la Barcelona. Se pare, însă, că șefii clubului spaniol, au alte planuri pentru jucătorul brazilian, astfel, aceștia se află în discuții avansate cu echipa din Torino, ba chiar discutând și despre suma transferului în schimbul brazilianului. În cazul în care acest transfer se va confirma, Barcelona, urmează să primească suma de 72.5 milioane de lire sterline, iar Arthur, ar urmă să încaseze un salariu de 4.5 milioane de lire sterline pe an. Brazilianul în vârstă de 23 de ani, a fost transferat în anul 2018, de la clubul brazilian Gremio, iar pentru Barcelona, a strâns până acum 47 de meciuri, în care, a marcat 3 goluri. Barcelona, a plătit în 2018, suma de 31 de milioane de euro, iar contractul cu brazilianul, expiră în anul 2024.

Sursa: Talksport.com

George Manolache

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts