Penitenciarul Gherla – Un deţinut nu s-a întors în arest

Administraţie

Unul dintre cei 120 de puşcăriaşi care nu s-au întors în arest după ce au fost eliberaţi pe diverse motive, provine de la Penitenciarul de Maximă Securitate din Gherla.

Daniel Olteanu a fost eliberat pentru trei luni din cauza unor probleme de sociale şi ar fi trebuit să se întoarcă în arest joi, 29 ianuarie 2009.

Comisarul şef al penitenciarului Gherla, Vasile Pop, a declarat pentru UBB Radio că “deţinutul care trebuia să se prezinte joi (n.r. în arestul penitenciarului), este condamnat pentru săvârşirea a două infracţiuni de înşelăciune cu o pedeapsă de cinci ani şi una de un an şi şase luni. Mai are pe rol încă un dosar”. Pentru neprezentarea la termen, Daniel Olteanu a fost dat în urmărire naţională.

Vasile Pop a specificat că penitenciarul din Gherla mai supraveghează 4 persoane eliberate din diferite motive.

Dublul asasinat de la Braşov a readus în atenţia opiniei publice neregulile cu privire la eliberarea deţinuţilor din penitenciare.

Vă reamintim că principalul suspect al asasinatului de la Braşov, de joi, 29 ianuarie,  Serghei Gorbunov, a fost eliberat pentru trei luni de la penitenciarul de Maximă Securitate din Craiova, din motive medicale.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts