Peninsula 2010: Invitaţie la TIFF

Eveniment UBB Radio

Festivalului Peninsula a pregătit cinefililor un program plin cu proiecţii de senzaţie În perioada 26-29 august, în cadrul colaborări cu TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania)

Selecţia filmelor cuprinde titluri precum Altiplano (R. Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth),  aflat în competitia TIFF 2009, Zift (R. Javor Gardev), un film noir care a revoluţionat box-office-ul bulgar, sau Il Divo (R. Paolo Sorrentino), portretul legendarului politician italian Giulio Andreotti. Nu în ultimul rând microbiştii şi fanii celebrului jucător de fotbal Ferenc Puskas nu trebuie să rateze Puskas Hungary, un documentar în regia lui Tamás Almási despre marele căpitan al echipei maghiare din anii ’50, care a învins sărăcia şi exilul, a trecut prin Cel de-al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din 1956, ajungând atacantul celebru în toată lumea al echipei Real Madrid.

„Nu poate decât să mă bucure colaborarea dintre două festivaluri importante din România şi sper ca această apropiere dintre cinematografie şi muzică să fie una de succes. Ne-am propus să prezentăm la Festivalul de la Târgu Mureş o selecţie din cele mai bune filme de la Festivalul International de Film Transilvania, producţii care au fost foarte bine primite de clujeni şi cred că vor fi la fel de bine receptate şi de publicul de la Peninsula. Cred că această întâlnire dintre TIFF şi Festivalul Peninsula reprezintă începutul unui frumos şi durabil parteneriat”, declară Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

Pe toată perioada festivalului de la Târgu Mureş, spectatorii se vor putea bucura de câte trei filme pe zi: două indoor, în intervalul orar 13.00-17.00 şi unul seara, open air, începând cu ora 21.00.

Festivalul Peninsula se desfăşoară între 26 şi 29 august la Târgu Mureş, printre cele mai aşteptate concerte ale ediţiei din 2010 fiind Korn – în premieră în România – Tricky, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, the Rasmus sau Dub FX, la care se adaugă DJ-i din toată lumea care vor mixa într-o locaţie muzicală dedicată special muzicii electronice, la Freedom Music Arena.

Cătălin Nunu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts