Pe perioada pandemiei, UBB oferă desene animate terapeutice copiilor

UBB UBB Radio

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca oferă copiilor şi adolescenţilor setul de Desene Animate Terapeutice – RETMAN pe perioada pandemiei de coronavirus.

Desenele animate cu tematică terapeutică sunt gândite astfel încât să promoveze, prin psihoeducaţie,  gândirea rațională, cu impact asupra reducerii răspunsurilor psihologice de anxietate, deprimare, furie și vinovăție, precum și asupra creșterii emoțiilor și a comportamentelor sănătoase/funcționale.

„Noi suntem în permanență conștienți de faptul că această perioadă și distanțarea socială pe care a adus-o cu ea nu îi afectează doar pe adulți, ci și pe copiii care au fost scoși brusc din rutina lor. Este un moment în care UBB poate și trebuie să vină în sprijinul tuturor membrilor comunității noastre punând rezultatele cercetării în slujba comunității, în spiritul universităților de tip world class spre care tindem”, a declarat prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

RETMAN este un personaj asociat terapiei raţional-emotive şi cognitiv-comportamentale prin care acesta se adresează copiilor si adolescenţilor. Primul concept a fost elaborat la Albert Ellis Institute, Statele Unite ale Americii, în anii ’70-’80 sub forma unui personaj de benzi desenate. Conceptul RETMAN a fost reluat în anul 2007, cu aprobarea Albert Ellis Institute, de către o echipă de psihologi români, coordonată de Prof. univ. dr. Daniel David.

  • Desenele animate pot fi vizionate accesând link-ul https://retman.ro/?page_id=14 şi pot fi vizionate şi de către adulţi în logica umorului.

Sursa: iTransfer Space

Ana Gălan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts