Patru cvartete de top din România, reunite într-un concert online pentru celebrarea a 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven

Cultură Din oraş

Cvartetul Brassai al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, Cvartetul Tiberius al Filarmonicii de Stat Constantin Silvestri din Târgu Mureș, Cvartetul Ad Libitum al Filarmonicii de Stat Moldova din Iași și Cvartetul Arcadia din Cluj-Napoca se reunesc, timp de patru zile, într-un concert online (și fizic, desfășurat conform normelor în vigoare), în cadrul proiectului ”Beethoven’s String Quartets – Festival maraton de muzică de cameră”. 

Proiectul, care se desfășoară în perioada 21-25 noiembrie, propune o serie de patru concerte în patru zile consecutive, ce vor cuprinde o mare parte din creația beethoveniană scrisă pentru cvartet de coarde și are loc pentru celebrarea a 250 de ani de la nașterea titanului muzicii universale – Ludwig van Beethoven. Toate concertele vor începe la ora 19:00.

„Concertele pot fi vizionate de către publicul meloman în intervalul 21-24 noiembrie 2020 atât online cât și în sala de spectacol, în limita locurilor ce vor fi disponibile în urma aplicării măsurilor antipandemice impuse de guvern și asumate de organizatorul evenimentului, Fundația Albert Pike.”, arată organizatorii.

Programul spectacolelor este disponibil în secțiunea Program a portalului www.albertpike.ro. Proiectul beneficiază de susținerea financiară a Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, printr-o alocare obținută în urma concursului de proiecte culturale, ce acoperă peste 60% din valoarea totală a bugetului.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts