Alo, Bruxelles? | Gradul de euroscepticism în 2020

Euranet Plus

Actuala criză globală generată de pandemia cu noul tip de coronavirus este una dintre cele mai mari provocari din istoria Uniunii Europene.

Actuala criză globală generată de pandemia cu noul tip de coronavirus este una dintre cele mai mari provocari din istoria Uniunii Europene. Pandemia de COVID-19 pune la încercare nu doar sistemele medicale din statele membre, ci și economia, finanțele și are implicații profunde la nivel social. În Italia, țara cea mai afectată din întregul bloc comunitar încă din primul val pandemic care lovea continentul în luna februarie, gradul de neîncredere în instituțiile europene a crescut vizibil. Conform Eurobarometrului din 2019, euroscepticismul era deja în creștere în rândurile italienilor, unde sentimentul proeuropean pierduse 20 de puncte în sondaj față de nivelul înregistrat în anul 2010. Cu toate acestea, oamenii politici europeni au încercat să răspundă cât mai prompt la noul context de criză.

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: Siegfried Mureşan (sursa foto: © European Union 2019 – Source : EP Photographer Thierry ROGE)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts