Pata Rât a fost închisă

Din oraş
10962028_1618528115035903_571374369_n
Gropa de gunoi a Clujui, Pata Rât, a fost închisă aseară, în urma unei notificări pe care Primăria Cluj-Napoca a primit-o din partea Salprest Rampă, firma care administrează rampa de gunoi, informează moitorulcj.ro. Firma a decis închiderea gropii de gunoi pentru a evita amenzile din partea Gărzii de Mediu.

Clujul riscă amenzi de la 2.300 și până la 135.000 de euro pentru fiecare zi întârziată, dacă Centrul de Management Integrat al Deșeurilor nu va fi deschis la timp, menționează consilierul județean PNL Cluj, Mihai Seplecan: “Am insisitat public să se iasă din marasmul asocierii cu Altzwanger. Prin ieșiri publice am cerut să se ia decizia organizării unei noi licitații pentru contractarea altei firme care să termine lucrările de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor la timp (…) Clujenilor li s-a arătat în mod fals, cu parade inaugurale la obiective neterminate, că chipurile s-a muncit și se muncește de zor. Cu chiu și cu vai s-a renunțat la asocierea păguboasă și, de atunci, nu se reușește deloc organizarea unei noi licitații. Sunt mai bine de opt luni pierdute din considerente politicianiste sau poate din motiv de partipriuri obscure. Acum aflăm că decidenții CJ Cluj, în loc să-și fi făcut datoria în cele aproape opt luni în care am tot insistat să și-o facă, au făcut denunț penal pentru investiția CMID, în încercarea de a se spăla pe mâini de orice responsabilitate”.

Tot Seplecan menționază că în cazul în care CMID nu va fi operațional la timp, România riscă scanțiuni grave din partea Uniunii Europene, Comisia Europeană putând declanșa procedura de infringement asupra țării noastre.
– Larisa Antal

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts