Parteneriat pentru valoficarea monumentelor istorice

Administraţie Cultură

Facultatea de Istorie şi Filozofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai a încheiat un parteneriat cu Primăria,  pentru marcarea şi valorificarea monumentelor istoriceFacultatea de Istorie şi Filozofie din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” a încheiat un parteneriat cu Primăria,  pentru marcarea şi valorificarea monumentelor istorice.

Parteneriatul presupune restaurarea şi valorificarea monumentelor şi a siturilor, semnalizarea şi înscrierea acestora în cadrul unor trasee turistice. De asemenea prevede şi realizarea de materiale informative, instruirea angajaţilor din serviciile de specialitate ale Primăriei de către specialişti Facultăţii de istorie.

,,Am încheiat un parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai pentru marcarea şi o scurtă istorie a fiecărui monument, sit arheologic din municipiul Cluj-Napoca. Practic am realizat împreună cu danşii şase trasee turistice; este vorba de 135 de astfel de locaţii care vor fi marcate şi credem că Cluj-Napoca are ce arata din punct de vedere turistic”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Proiectul  are în obiectiv 135 de monumente  situate in şase situri istorice din centrul istoric.

Ioana Balea

Foto: Becheş Iulia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts