Panathinaikos câștigă amicalul de gală de la Cluj-Napoca împotriva echipei U-BT

Sport

U-BT Cluj-Napoca și-a prezentat lotul pentru sezonul competițional 2018/2019 în fața titratei Panathinaikos BC OPAP Atena. Grecii s-au impus în partida amicală disputată în BT Arena, scor 79-72 (19-17, 22-15, 22-17, 16-23).

În fața a 7000 de specatori, cele două formații au oferit un meci frumos, controlat în totalitate de PAO, și cu echipa gazdă motivată pentru a se ridica la nivelul adversarei.

Clujenii au început meciul în formula Marinov-Kuti-Dykes-Moldoveanu-Washburn, elenii replicând printr-un prim cinci format din Calathes-Mitoglou-Langford-Papapetrou-Papagiannis.

Primul sfert a fost destul de echilibrat, deținătoarea a șase titluri în Euroligă având un avans minim, 17-19, mărind ușor diferența pe tabelă pentru intrarea la cabine, scor 32-41.

Grecii au revenit mai hotărâți de la cabine, reușind să-și creeze un avantaj de 19 puncte, scor 37-56, datorită unei defensive agresive și a unor acțiuni reușite de Calathes, Lasme sau Langford.

În ultimul sfert U-BT a reușit să se apropie pe tabelă, profitând și de faptul că Xavi Pascual și-a menajat mai mulți titulari, Panathinaikos câștigând cu șapte puncte diferență, scor 72-79.

Kyndall Dykes, cu 19 puncte, a fost cel mai bun marcator al clujenilor, fiind urmat de Aleksandar Rasic, 16 puncte și Tony Easley, 13 puncte și 9 recuperări. De la oaspeți au ieșit în evidență Nick Calathes și Keith Langford, ambii cu câte 12 puncte, respectiv Stephan Lasme cu 11 puncte.

Pentru U-BT Cluj-Napoca acest amical a fost ultimul înaintea startului noului sezon, pe 29 septembrie urmând să joace, la Oradea, SuperCupa împotriva campioanei CSM Oradea.

– Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts