“O telenovelă socialistă” s-a lansat la Cluj

Cultură Din oraş

Doru Pop și-a lansat ultima sa carte numită în mod sugestiv O telenovelă socialistă. Evenimentul a avut loc ieri în librăria Book Corner Librarium.

Ieri seară una dintre cele mai îndrăgite librării din Cluj a găzduit lansarea unei cărți care se anunța de ceva vreme ca fiind brutală și lucidă în acelasi timp. Cartea O telenovelă socialistă este o radiografie intrigantă a sistemului comunist, văzut prin ochii unui băiat, care povestește diverse întâmplări care s-au derulat între anii 1970-1989. Lucrarea este considerată o autobiografie ficțională, care reunește pasaje din viața cotidiană, precum și impresii tulburator de intime și directe. Doru Pop, conferențiar la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj spunea în dialogul avut cu cei prezenți faptul că această carte s-a născut dintr-un ,,lung proces de auto-analiză” și din încercarea de înțelegere a unei lumi diferite.

Invitați la acest eveniment au fost Alex Goldiş, Andrei Simuţ şi Claudiu Turcuş. Aceștia au citat câteva fragmente din carte, sau au comentat într-un mod dezinvolt și amuzat aspecte semnificative ale lucrării.

Cartea lui Doru Pop este când plină de umor, când plină de dramă, aceste două aspecte fiind subliniate de personajele intrigante, pe care autorul le dezvăluie treptat și brutal. Dincolo de titlu sau de lansarea în sine, multitudinea clișeelor prezente în carte, sugerează în mod paradoxal, profunzimea unui ochi care își privește retrospectiv o perioadă din viață.

_______________

Roxana Badea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts