O studentă a murit după ce a căzut în casa liftului

Eveniment UBB

O studentă din judenţul Alba a murit în această noapte, în căminul 16 din campusul Haşdeu din Cluj, după ce liftul în care se afla s-a blocat între etajele 8 şi 9. Potrivit primelor informaţii, tânăra se afla împreună cu prietenul său când liftul s-a blocat. Când a încercat să iasă din lift, studenta s-a dezechilibrat şi a căzut în gol.

Reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai anunţă că toate verificările şi reviziile tehnice sunt efectuate la zi, în conformitate cu regulamentele: “Ultimele revizii tehnice au fost efectuate în luna aprilie 2010, de către firma S.C.ASCENSO, în datele de 3 aprilie 2010 şi 12 aprilie 2010. Ultima revizie anuală efectuată de ISCIR a fost realizată în luna septembrie 2009, următoarea fiind programată în septembrie 2010.”

De asemenea, Biroul Media al UBB aminteşte că în astfel de situaţii, persoanele blocate în lift trebuie să urmeze instrucţiunile precizate în interiorul cabinei de lift: să apeleze la numărul  pentru situaţii de urgenţă – 112 sau la numărul de telefon al firmei ASCENSO (echipa de intervenţie ar fi ajuns în cel mult 30 de minute, de la momentul efectuării telefonului) şi să acţioneze butonul de alarma care contactează direct Serviciul Poartă al Căminului.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts