AUDIO: Dimineaţa Târziu te întreabă

Dimineaţa Târziu UBB Radio

Guvernul a aprobat, luni, proiectul legii educaţiei naţionale, urmând ca documentul să fie transmis în Parlament spre dezbatere în regim de urgenţă

Principalele modificări propuse prin proiectul de lege vizează introducerea obligativităţii învăţământului până la vârsta de 16 ani şi a claselor pregătitoare, dar şi introducerea clasei a IX-a în învăţământul gimnazial.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) subliniază, marţi, într-un comunica de presă, că noua formă de proiect transformă Educaţia într-un “serviciu de proastă calitate, ca şi alte servicii publice din România”.

Nemulţumirile studenţilor sunt legate de faptul că îşi pierd cele mai elementare drepturi de a fi reprezentaţi, că nu au un învăţământ centrat pe student, iar întregul proiect de lege duce la rigidizarea traseului educaţional şi blochează orice tip de mobilitate şi transferurile studenţilor. (mediafax.ro)

______

Astăzi în Dimineaţa Târziu după ora 12 discutăm despre acest subiect cu invitaţi din partea Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai.

Între timp însă părerea ta contează. Dimineaţa Târziu te intreaba:

Ce ştii despre această lege a educaţiei?

Cum crezi că te va afecta?

Era nevoie de o nevoie de o nouă reformă?

Ce alte modificări ai propune?

Citeste aici Legea Educţiei Naţionale aprobate de Guvern

catalin nunu in dimineata tarziu

Ascultă înregistrarea emisiunii:


leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts