O seară dedicată Hertei Müller

Cultură

O seară dedicată Hertei MüllerCentrul de studii Eranos din cadrul Facultăţii de Litere din Cluj-Napoca a organizat ieri microsesiunea dedicată poetei bănăţene Herta Müller.

Cu ocazia acestui eveniment, Ioan Muşlea, considerat un important om de cultură, a realizat o prezentare inedită despre viaţa şi operele autoarei. Invitatul special al întâlnirii este și traducătorul volumului autoarei “Vânt potrivit până la tare”.

“România a jucat un rol foarte important în formarea Hertei Müller, în formarea unui scriitor schizoid, foarte talentat, foarte bun. Viața ei în România și experiența românească nu este în niciun caz dintre cele mai dulci, și totuși, Herta Müller a vorbit și a scris câteva cuvinte foarte frumoase despre limba română, recunoscând că posibilitățile poetice ale limbii române sunt extraordinare și că au influențat-o și pe ea in mare măsură”, a declarat Ioan Mușlea.

În cadrul evenimentului,   două doctorande din cadrul Facultăţii de Litere au prezentat două din cărţile Hertei Müller şi anume ,,Animalul Iubirii”, şi ,,Regele se-nclină şi ucide”.

Vă reamintim că Herta Müller este câștigătoarea premiului Nobel pentru literatură din acest an.

Nati Alexandra

Foto: Alina Mihuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts