Numele și prenumele candidaților la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi publicate în format anonimizat

Educaţie UBB Radio

Numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat, pentru prima dată de la intrarea în vigoare a GDPR, anunță Ministrul Educației pentru Digi24.

Într-un comunicat remis de Edupedu.ro , Ministrul Educației anunță că începând din data de 17 iunie, atât comisiile din centrele de examen, cât și cele din unitățile de învățământ vor tipări din aplicația EvNat un raport. Acest raport va conține școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele, CNP și codul unic aferent candidatului: ex: JJ0000000 ( JJ semificând indicativul județului). Raportul va fi distribuit candidaților în cursul zilei de azi, în momentul predării lucrării scrise, iar pe baza codului unic pe care îl deține fiecare, aceștia își pot vedea rezultatele.

„În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/ CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.” a mai anunțat ministerul Educației în comunicat.

Rezultatele vor fi afișate cu ajutorul anonimizării numele și a prenumelui, decizia fiind luată în baza consultărilor cu partenerii sociali, federațiile sindicale representative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor, toți dintre ei fiind de acord cu această procedură de anonimizare a datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și prenumelui candidatului, scrie Digi24.

Sursa: Edupedu.ro

Raluca Draia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts