Numărul studenţilor înscrişi la UBB creşte tot mai mult

UBB

Primele două zile dedicate înscrierii viitorilor studenţi la Universitatea Babeş-Bolyai au înregistrat o creştere a dosarelor depuse, numărul acestora fiind cu 500 mai mare comparativ cu anul 2014.

Încă din data de 14 Iulie, elevii de liceu s-au hotărât spre ce specializare să se axeze, asfel încât potrivit reprezentanţiilor universităţii, facultatea cea mai căutată fiind cea de Matematică şi Informatică cu aproximativ 1.075 de dosare depuse.

Până în prezent, cea de-a doua poziţie este ocupată de către Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor cu aproximativ 408 de dosare, iar locul al treilea fiind ocupat de Facultatea de Litere cu 263 persoane înscrise.

În acest an, Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia studentiilor în jur de 4.900 de locuri la buget, peste 9. 000 în regim cu taxa, iar restul 2.700 vor fi dedicate învăţământului la distanţă.

Până în data de 22, viitori studenţi au ocazia să se înscrie la cele 21 de facultăţi din cadrul Universităţii, iar rezultatul final al întregului proces de admitere îl vor afla la sfârşitul acestei luni.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei www.monitoruldecluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts