Marşul împotriva rasismului la Cluj-Napoca

Din oraş

 Astăzi în jurul orei 10:00 au pornit spre centrului oraşului mai mult de 300 de oameni care cer solidaritate faţă de persoanele de etnie romă, precum şi recunoaşterea drepturilor sociale şi economice ale acestora.

Startul întregii acţiuni s-a dat din zona rampei Pata Rât, participanţii printre care şi persoane străine venite special pentru acest eveniment au fost acompaniaţi de chitare.

Marşul “Oraşul pentru oameni, nu pentru profit” este dedicat victimelor care au obligate să evacueze imediat anumite zone ale oraşului.
În ciuda faptului, această zona a Pata Râtului, denumită şi groapa de gunoi a Clujului, găzduieşte în jur de 1 000 de persoane şi aproximativ 75 de familii.

Cei care mărşăluiesc ţin în mâna o placă comemorativă dedicată victimelor care au suferi de pe urma înlăturărilor şi a celor care încă sunt neglijaţi de către autorităţile locale.

 Prin intermediul unei scrisori pe care ONG-urile au înmânat-o autorităţilor locale, se doreşte că această placă să fie amplasată chiar pe clădirea Campusului Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: www.citynews.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts