Numărul autorizaţiilor de construcţii creşte în 2013

Social

Începutul anului 2013 aduce o tendinţă de creştere a activităţii în domeniul construcţiilor. Conform statisticilor oferite de către Institutul Naţional de Statistică, numărul autorizaţiilor pentru construirea clădirilor a crescut în primele două luni ale anului, raportat la aceeaşi perioadă a anului predecent.

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2013,  s-au eliberat 3824 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 2,5% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent. În luna februarie 2013, s-au eliberat 2130 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 6,6% faţă de luna februarie 2012 şi cu 25,7% faţă de luna ianuarie 2013.

Potrivit estimărilor din luna martie 2013, în activitatea de construcţii se va înregistra  o creştere a volumului de producţie pentru următoarele trei luni  şi o creştere moderată a stocului de contracte şi comenzi. Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi, iar în ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere moderată a acestora.

____________

Ioana Pîrlea

Foto: www.buzznews.ro

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts