Nokia oferă salarii compensatorii angajaţilor disponibilizaţi

Din oraş

Angajaţii disponibilizati de la fabrica Nokia din Jucu vor primi începând cu luna aprilie a anului 2012 între trei şi şapte sau opt salarii compensatorii, anunţă Mediafax.

Liderul Sindicatului “Nokia Metal” a precizat că în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii Nokia, s-a decis ca angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi să primească salarii compensatorii. În funcţie de vechimea în unitate, angajaţii vor primi între trei şi şapte sau opt salarii compensatorii. Sumele se vor acorda începând cu luna aprilie a anului următor. Joi seara o parte din angajaţi au fost anunţaţi despre cuantumul salariilor compensatorii stabilit în urma negocierilor.

De asemenea cei care vor fi disponibilizaţi vor primi şi o primă de Crăciun în valoare de 200 de lei. Pe de altă parte, cei care vor să îşi plătească studiile sau să îşi deschidă o afacere vor beneficia de suma de 500 de euro net.

O altă oportunitate pentru angajaţi este târgul de forţă de muncă ce va avea loc la sediul fabricii Nokia din Jucu în perioada 14-17 noiembrie. La acest târg vor participa angajatori care ar putea să preia angajaţii disponibilizaţi începând cu 1 ianuarie 2012.

Totodată, în perioada ianuarie-martie 2012  vor fi organizate cursuri de reconversie profesională pentru angajaţii de la Jucu în meserii cerute pe piaţa muncii.

_________

Oana Alexa

Foto: m.fin.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts