Noi reguli privind circulaţia rutieră în Ungaria

Internaţional Social

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenţia transportatorilor rutieri, precum şi cetăţenilor români care se deplasează în Ungaria cu autovehiculul că, începând de la 1 ianuarie 2011, în ţara vecină amenzile de circulaţie au fost majorate şi au fost introduse o serie de noi reguli de circulaţie.

Efectuarea de depăşiri pe drumurile publice care au cel puţin 2 benzi de circulaţie pe sens este interzisă autovehiculelor cu o masă mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 06:00 – 22:00.

Pe drumurile publice unde le este interzisă depăşirea, autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone trebuie să păstreze între ele o distanţă de cel puţin 68 m, la o viteză de rulare de 80 km/oră, care este de altfel şi viteza maximă admisă pentru acest tip de autovehicule pe autostrăzi.

Autovehiculele cu o masă mai mare de 3,5 tone sau cu o lungime mai mare de 7 m trebuie să păstreze, în afara localităţilor, o distanţă corespunzătoare în raport cu autovehiculul care rulează în faţă, astfel încât, atunci când sunt depăşite, autovehiculul care efectuează depăşirea să se poată reîncadra în siguranţă. Distanţa care trebuie păstrată este de cel puţin 50 m.

Amenzile pentru nepurtarea centurii de siguranţă, a depăşirii vitezei legale, trecerea pe culoarea roşie a semaforului şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice au fost majorate valoarea acestora fiind cuprinsă între 10.000 şi 300.000 forinţi.

De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi, pentru informaţii suplimentare privind condiţiile de călătorie în Republica Ungară, să consulte rubrica ”Condiţii de călătorie” de pe pagina internet www.mae.ro.

_________

Mara Rusu

Foto: sofiaecho.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts