Aderarea României la Schengen, prematură

UBB Radio UE

Intrarea României în Schengen în luna martie a acestui an este considerată prematură în viziunea unor diplomaţi europeni, conform declaraţiilor acestora de astăzi pentru AFP.

Atât România, cât şi Bulgaria rămân pe lista de aşteptare pentru aderarea la spaţiul Schengen, din cauza raportului de evaluare negativ al graniţelor bulgare cu Turcia, conform unuia dintre diplomaţii rămaşi sub protecţia anonimatului. De asemenea, un alt diplomat la Bruxelles a spus că nu doar Germania şi Franţa susţin amânarea intrării României în Schengen, întrucât “aproximativ 12 Guverne din UE împărtăşesc această opinie”.

La celălalt pol, Traian Băsescu este nemulţumit de atitudinea statelor care se opun aderării. El a declarat, joi seară, la Televiziunea Română că “nu putem tolera, pentru că, dacă acum stăm ca râmele, cum ne recomandă foarte mulţi – staţi, să stăm liniştiti, că sunt marile state ale UE… Da, sunt marile state, dar cei 22 de milioane de români au dreptul la respect”.

Dacă respectul pretins de către preşedintele României va fi sau nu oferit ţării noastre se va afla în data de 24 februarie la Consiliul ministrilor de Interne din UE.

__________

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts