Noaptea Muzeelor la Cluj

Din oraş

Festivalul European Noaptea Muzeelor care va avea loc sâmbătă îşi propune să promoveze diverse activităţi artistice prin care să atragă publicul şi să le ofere diverse expoziţii.

Acest festival european este unul dintre cele mai mari festivaluri cu specific muzeal din Europa care de-a lungul timpului şi-a câştigat un prestigiu deosebit şi este coordonat de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor.

 Cu prilejul acestui eveniment la Cluj are loc proiectul “Noaptea Muzeelor în patru acte: Bucureşti, BaiaMare, Cluj-Napoca şi Sibiu” activităţi desfăşurate pe 18 mai.

 Reprezentanţii acestui proiect sunt muzeele din Cluj, Muzeul de Istorie Turda, Muzeul Municipal Dej precum şi Muzeul Memorial “Octavian Goga” care vor avea un program special până la miezul nopţii sau mai târziu. Astfel, cei dorinici de vizite si diverse activităţi pot lua parte la vizitarea acestor muzee la care intrarea va fi liberă.

La Muzeul de Mineralogie UBB vizitatorii sunt aşteptaţi să admire exponatele din expoziţia permanentă(colecţia de aur, pietrele preţioase, meteoriţi) între orele 17.00-23.00.

La Muzeul de Istorie al Transilvaniei programul este cuprins între orele 20.00-24.00 şi vor avea loc expoziţii de curiozităţi şi teatru de păpuşi, activităţi prevăzute în special pentru copii.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei are un program de vizitare cuprins între orele 17.00-24.00. De la ora 17.00 au loc Serbările Balmoşului urmate de cântece, jocuri şi obiceiuri tradiţionale oferite de diverse ansambluri folclorice din Cluj. De asemenea, de la ora 20.00 va avea loc un recital de muzică populară.

La Muzeul Municipal Dej programul de vizite este de la ora 19.00 până la 01.00 noaptea în care vor fi diverse expoziţii de artă şi pictură.

La Muzeul din Turda va fi de asemenea o expoziţie temporară intitulat „De pe vremea bunicilor”, programul de vizite este cuprins între 20.00-24.00. La Ciucea, Muzeul Memorial „Octavian Goga” pot admirate iconele desenate pe sticlă, iar la Muzeul Apei şi  Muzeul de Paleontologie-Stratificare au loc diverse expoziţii.

_______________

Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts