Naționala de handbal feminin a României s-a calificat la EURO 2018

Sport

Fetele pregătite de Ambros Martin și Horațiu Pașca s-au impus la Innsbruck, joi seara, împotriva naționalei similare a Austriei, cu 28-25 (13-11). Prin acest succes, româncele și-au asigurat prezența la turneul final din Franța.

”Tricolorele” nu au avut un meci ușor cu Austria, nereușind să se desprindă la mai mult de patru goluri, diferență atinsă la începutul reprizei secunde, după  13-11 la pauză.

Finalul partiedei a fost unul destul de echilibrat, România având mâna mai sigură, de la 24-24, desprinzându-se decisiv la 28-25.

Austria: Hirsch, Blazek, Curic – portari; Scheffknecht 9 goluri, Frey 5, Dedic 3, Bösch 2, Huber 2, Schindler 2, Feierle 1, Gerisch 1. Antrenor: Herbert Müller

Romania: Dedu, Dumanska – portari; Buceschi 8 goluri, Neagu 7, Geiger  4, Ardean Elisei 3, Pintea 2, Băcăoanu 1, Popa 1, Pristăvița 1. Antrenor: Ambros Martin

Partida a fost oficiată de Katalin Pech și Maria Vagvölgyi din Ungaria, observator din partea EHF fiind elvețianul Stephan Vitzthum.

Prin succesul din deplasare, naționala României mai are nevoie de un singur punct în ultima etapă, cu Portugalia, pentru a fi cap de serie la tragerea la sorți.

Este pentru a șasea oară consecutiv când “tricolorele” ajung la Campionatul European, cea mai bună clasare fiind locul trei din 2010, din Danemarca și Norvegia.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: gsp.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts