NASA trimite doi astronauți pe Stația Internațională pentru prima oară în ultimii nouă ani

Eveniment UBB Radio

Doi astronauți, Robert Behnken și Douglas Hurley, vor pleca miercuri, 27 mai, în prima misiune în spațiu de pe teritoriu american în nouă ani, spre Stația Spațială Internațională. Publicul poate să fie martor la lansarea rachetei prin mediul virtual, potrivit NASA.

Lansarea rachetei americane SpaceX Falcon-9 vine ca o celebrare a unor fapte istorice din fluxul uman spațial, pregătit pentru Launch America. Mai exact, va merge în orbită o rachetă americană de pe teritoriu american cu doi astronauți americani, ultima plecare în spațiu fiind în 2011. Membrii publicului pot să participe virtual prin înregistrarea pe site-ul https://www.nasa.gov/beourguest, unde vor găsi detalii despre diferite evenimente organizate de NASA.

Bettina Inclan, responsabil de comunicare pentru NASA, a declarat:

„Prin intermediul experienței virtuale de lansare NASA, facem posibil pentru mulți oameni să vadă începutul unei nouă ere umană în spațiu. Deja, am văzut oameni care participă online cu hashtag-ul #LaunchAmerica și care construiesc emoția pentru acest eveniment istoric.”,

Mai mult, lansarea va fi și o demonstrație a noului serviciu pe care agenția spațială americană îl va achiziționa de la compania californiană Boeing.

Sursa: NASA

Andreea Neamț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts