Muzeul de Artă Cluj-Napoca va fi gazda celor mai bune caricaturi

Eveniment

caricaturi

Clujenii sunt invitați să se delecteze, în cadrul unei expoziții, azi, 27 ianuarie 2016, de la ora 17:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Acolo vor fi ilustrate o serie de lucrări de grafică satirică premiate în cadrul festivalului portughez World Press Cartoon. Acestea reflectă actualitatea socio-politico-economică surprinsă în diferite ipostaze ale personajelor, oferind mesaje cu subînțeles celor care le privesc. Toate lucrările se bazează pe caricatură şi grafică satirică de presă.

World Press Cartoon a fost înființat în Portugalia, în anul 2005, pentru a oferi apreciere și recompensă profesioniștilor în domeniul caricaturii și graficii satirice, oameni care, în cele mai multe cazuri, nu sunt figuri publice. Din acest motiv, festivalul își propune să organizeze expoziții și să premieze cele mai bune lucrări publicate în presa mondială pe parcursul unui an.

Printre caricaturiștii români premiați în cadrul Festivalului World Press Cartoon se numără Constantin Pavel, Florin Balaban și Constantin Topan. În expoziția de la Cluj-Napoca vor apărea câteva lucrări ale românului Constantin Pavel. Toate lucrările ce vor fi prezentate la evenimentul din cadrul Muzeului de Artă sunt celebre și premiate la una dintre categoriile: grafică satirică de presă, caricatură și desen umoristic.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada Portugaliei la București, Institutul Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză și Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Expoziția va fi deschisă publicului până în data de 21 februarie 2016, iar programul de vizită se va desfășura între orele 10:00-17:00, luni și marți fiind închis.

Adriana Leonti / Sursa foto: http://www.macluj.ro/

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts