Mutu is back! Pentru moment… Va reveni la națională?

Sport UBB Radio

Mutu își dorește să revină la naționalăPresa din Italia se întrece în laude la adresa lui Adrian Mutu, după ce atacantul celor de la AC Fiorentina a marcat două goluri, joi, în meciul câştigat cu Chievo, scor 3-2, în optimile Cupei Italiei. ”Briliant”, ”maestru” sau ”adevărat căpitan” sunt câteva din superlativele cu care a fost ridicat în slăvi românul.

Patru goluri în trei partide, faze spectaculoase și note pe măsura din partea publicațiilor de sport din ”Cizmă”- 7,5 sau 8. Mutu e fotbalist, fără doar și poate, însă numai atunci când vrea. Poate o neconvocare sau două la echipa națională.  îi face bine, îl trezește. Pe mulți i-a deranjat atitudinea suficientă cu care se prezenta la ”Națională”, și, bineînțeles, doar la meciurile pe care le considera importante.

Dar în fotbalul mare, unde vrea să joace Mutu, nu se poate așa. Joci bine, câștigi bani și faimă, dar atitudinea de plictis și de ”sictir” nu-și are locul.

Începutul furtunos de an al ”briliantului” vrea să ne ia ochii, să ne orbească, și să-l învinovățim pe Lucescu jr pentru că are tupeul să nu-l selecționeze. Ar trebui să uităm modul în care s-a prezentat până acuma la națională.

În altă ordine de idei, vă amintiți atacurile lui ”Giovani” Becali la adresa lui Ioan Ovidiu Sabău, atunci  când fostul internațional trebuia să preia postul de antrenor la Dinamo, dar asta se opunea intereselor ”vărului oierului”? I-a adus aminte de un episod absolut nefericit din tinerețea ”Moțului”, când a accidentat mortal un om. Sabău și-a demonstrat valoarea, dacă era nevoie, la Timișoara, ducând echipa pe primele locuri. Dinamo, cu tot cu frații Becali și Borcea, este pe locul 8.

Atacuri la fel de murdare ejectează Ioan Becali în cârdășie cu Mutu și la adresa selecționerului. Mutu își dorește să revină la naționalăPotrivit acestora, Răzvan Lucescu și soția lui sunt swingeri, adică își schimbă partenerii și participă la orgii sexuale.

Nu sunt fapte de apreciat sau de dorit, însă care e legătura cu fotbalul, și într-un caz și în altul?

Pentru Mutu și Giovani, întotdeauna scopul scuză mijloacele. Această revenire spectaculoasă, dublată de atacurile împotriva lui Lucescu nu sunt decât căi pentru a obține ceea ce își doresc atât de mult: bani. Acesta este scopul final. Cel puțin așa au declarat, într-un acces de sinceritate atât Gigi Becali, cât și Mitică Dragomir.

După ce va demonstra că a avut dreptate și după ce ”selecționerul” va ceda și-l va convoca din nou, briliantul ne va trata cu aceeași atitudine de suficiență.

Când se va ajunge în această situație, și se va ajunge, va fi prea târziu pentru Națională.

Paul Monce

Foto 1: Mediafax

Foto 2: Prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts