Mihai Eminescu comemorat la Cluj

Cultură UBB Radio

Comemorarea lui Mihai EminescuClujenii au comemorat astăzi 160 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu printr-o serie de manifestări.

Cu ocazia acestui eveniment au fost depuse  jerbe de flori la statuia poetului, din fața Teatrului Național, iar cunoscutul interpret de muzică populară, Dumitru Fărcaș, a intonat Imnul de Stat al României, alături de Dorel Rohian.

La comemorare au fost invitați de asemenea studenți și elevi care au recitat versuri scrise de acesta sau dedicate marelui poet. Evenimentul se află în acest

an la cea de a a 14-a ediție.

Poetul Mihai Eminescu a fost comemorat și de trupa de teatru a Liceului de Informatica din Cluj, într-un mod inedit, printr-o operă 160 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescurock pe tema nebuniei. Spectacolul a fost pus în scenă de la ora 13:00, în sala Amfiteatru a liceului.

“Spectacolul teatral pleacă de la o temă crucială a operei lui Eminescu, dar inexistentă și tabuizată în învățământul preuniversitar: NEBUNIA. Este prima operă rock legată de numele lui Eminescu, din câte știm noi.”, menționează profesorul coordonator Adrian Mureșan.

Profir Camelia Ioana

Foto: Profir Camelia Ioana

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts