UPDATE: Dacian Ciolos este audiat la această oră la Parlamentul European

UBB Radio UE

Dacian Cioloș audiat în în Parlamentul EuropeanDacian Ciolos, Comisarul desemnat pentru Agricultură, este la această oră audiat de Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Urmărește transmisia LIVE

Update:

Comisarul european desemnat al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Dacian Cioloş, este audiat la această oră în Parlamentul European.

Comisia care îl audiază pe Cioloș este condusă de Paolo de Castro, membru al grupului socialiştilor, în timp ce eurodeputatul PDL Rareş Niculescu este unul dintre vicepreşedinţii comisiei. Șansele lui Dacian Cioloș de a obține această funcție sunt foarte mari, deoarece acesta este vazut ca un tehnocrat și un specialist pe agricultură. Printre obiectivele lui Dacian Cioloș se numără: o agricultură europeană sustenabilă, orientarea producției agricole spre cerințele pieței și o politică de dezvoltare rurală mai puternică. Cioloș dorește menținerea plăților directe, de asemenea acesta consideră că fermierii vor trebui condiționați de folosirea terenului agricol, fiind în același timp necesară o dezbatere privind condițiile de distribuire a ajutoarelor pentru fermieri. În timpul audierilor Cioloș a declarat că nu dorește să facă reformă de dragul de a face, ci pentru a găsi soluţii la dezvoltările actuale, măsuri care trebuie impuse cu rigurozitate pentru a avea eficiență maximă. Audierile în comisia de specialitate se vor desfășura pe o durată de 3 ore, perioadă în care Dacian Cioloș trebuie să răspundă la întrebărilor venite din partea membrilor comisiei.

Dacian Cioloş are vârsta de 40 de ani. În perioada 2007-2009 a fost ministru al Agriculturii, iar din iulie 2009 a fost şeful comisiei prezidenţiale pentru agricultură. Anterior, el a lucrat la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, iar în 1997 a fost stagiar la Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene.

Cristina Antonescu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts