Ministrul Ion Bazac ne promite sănătate

Meteo UBB Radio

Ministrul Sănătăţii Ion BazacAflat astăzi în vizită la Cluj, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac (foto) a scos în evidenţă o serie de proiecte importante ce se vor pune în aplicare de-a lungul anului 2009.

Ministrul a discutat despre achiziţionarea unor elicoptere noi pentru SMURD şi despre obţinerea unor fonduri suplimentare pentru spitale. Potrivit acestuia, sumele pot proveni din pachetul general de servicii sau asigurări complementare.

„Priorităţile stării de sănătate probabil că vor determina ca anumite spitale să fie transformate în centre multifuncţionale sau în centre de asistenţă socială. Eu cred că este nevoie de o restructurare şi cred că nu trebuie decizia să fie exclusiv la nivelul Ministerului Sănătăţii şi trebuie să facă în colaborare cu autorităţile locale”, a declarat Ion Bazac.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai discutat despre Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate şi încasările pentru anul 2009. Acesta a explicat: „Cel mai rău m-aştept să avem încasări de 85℅ faţă de nivelul anului trecut, dar sigur că ele depind foarte mult de modul în care evoluează economia. Economia va avea creşteri şi scăderi în anul 2009, este foarte greu să previzionăm. Acesta este şi motivul pentru care politica în acest domeniu este trimestrială.”

Ion Bazac a subliniat de asemenea faptul că este necesară o acreditare a spitalelor deoarece suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu avem un astfel de proces.

Oana Marc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts