Ministrul Educaţiei: Învăţământul românesc trebuie recredibilizat

Educaţie UBB

Ministrul Educaţiei: Învăţământul românesc trebuie recredibilizatRecredibilizarea învăţământului superior românesc este principala misiune a Ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. Declaraţia a fost făcută, astăzi, la reuniunea de iarnă a Consiliului Naţional al Rectorilor.

Cele patru linii majore de acţiune sunt: 1) diferenţierea universităţilor în funcţie de misiunea specifică; 2) reforma politicilor de resurse umane; 3) modernizarea managementului cu respectarea şi întărirea autonomiei universitare 4) finanţarea diferenţiată în funcţie de calitatea programelor de studiu.

“Lucrul pentru care am militat dintotdeauna a fost finanţarea diferenţiată în funcţie de calitatea programelor de studii. Cred că finanţarea trebuie să aibă în vedere capacitatea unei universităţi de a-şi îndeplini misiunea specifică. Şi acum există un coeficient de calitate în ceea ce priveşte finanţarea, importanţa lui fiind substanţială, însă trebuie să vedem ce înseamnă calitate”, a declarat ministrul Daniel Funeriu.

Acesta a adăugat că instituţiile de învăţământ superior ar trebui să se concentreze mai mult pe atragerea studenţilor străini. În acest sens nou înfiinţatul Centru de Credite şi Burse analizează posibilitatea de a atrage studenţii străini prin pachete de finanţare.

Mai citiţi: Rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” cere reluarea reformei universitare şi Senatul UBB cere scăderea taxelor pentru studenţii străini

Mara Rusu

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts