Concedieri masive la Bechtel

Social UBB Radio

Autostrada Transilvania În lipsa unui suport financiar substanțial, lucrările la Proiectul Autostrada Transilvania vor fi reduse pe o perioadă nelimitată de timp. Astfel, reducerea activităților de construcție generează o problemă contemporană crizei financiare: concedieri colective.

Această problemă apare în contextul în care compania Bechtel a dispus inițial concedierea, din motive necorespunzătoare, a 60 de angajați romani în cursul lunii ianuarie. În urma  nerespectării procedurii de evaluare prealabilă a lucrătorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj (ITM) a decis că aceste concedieri sunt ilegale.

În cazul concedierilor masive Bechtel promite că va oferi celor concediați două salarii compensatorii.

Despre această problemă, directorul proiectului, Michael Swinford, a declarat: “Regretam că trebuie să luăm în considerare o asemenea măsură. Vom continua consultările cu sindicatele și vom căuta soluții pentru a micșora pe cât posibil numărul pozițiilor ce vor fi reduse”.

Dacă Ministerul Transporturilor va furniza banii necesari pentru continuarea proiectului, lucrările la Autostrada Transilvania vor fi reluate într-un ritm de lucru normal.

Oana Moisil

Foto: autostradatransilvania.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts