Ministrul de Interne anunță un acord semnat cu Patriarhia Română, pentru distribuirea Paștilor. Se vor distribui vineri și sâmbătă, după un program special

Administraţie UBB Radio

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță semnarea unui acord între ministerul pe care îl conduce și Patriarhia Română, în vederea distribuirii Paștilor și a Luminii Sfinte. Într-o declarație de presă susținută la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că Ministerul Afacerilor Interne dorește să vină în sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, executând misiuni de ajutor pentru credincioşi.

Acordul semnat prevede că Pâinea binecuvântată, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paşti, va fi împărţită credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7:00-17:00. “Ea va putea fi ridicată de către credincioşi din toate parohiile Patriarhiei Române. Pâinea va fi împărţită de angajaţi ai bisericilor şi de voluntari, în afara lăcaşelor de cult. Pentru a putea ridica Paştile, credincioşii vor trebui să respecte măsurile impuse de autorităţi. Aceştia vor trebui să poarte măşti sanitare, mănuşi de protecţie şi să păstreze distanţa de doi metri. Pentru a ajunge la biserică, oamenii vor fi nevoiţi să completeze declaraţia pe proprie răspundere.  La locul deplasării, aceştia vor completa „Pentru ridicarea Sfintelor Paşti de la Biserica”, menţionând ulterior numele bisericii aflate în zona lor de rezidenţă. Paştile vor fi distribuite la domiciliu credincioşilor bonavi şi celor de peste 65 de ani, vineri, sâmbătă şi luni, începând cu ora 6:00.”, anunţă ministrul de Interne.

Românii vor primi şi Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim. „Distribuirea Sfintei Lumini se va face de către voluntarii parohiilor şi de către echipajele de ordine publică şi patrulele existente sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne, aflate în misiune (Poliţie, Poliţie de Frontieră, Jandarmerie, Pompieri, Poliţia locală, cât şi cadrele Ministerului Apărării Naţionale), începând cu orele 20.00. Credincioşii vor putea ieşi în proximitatea casei, în afara curţii sau a imobilului in care locuiesc, respectând regulile de distanţare socială, astfel încât să fie evitată aglomeraţia şi formarea grupurilor mai mari de trei persoane. În acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta Lumina, primită de la voluntari, tuturor vecinilor”, a declarat Marcel Vela.

Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

Natalia Berlo

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts