Ministrul adjunct al Mediului din Bulgaria, arestat din cauza importului ilegal de deșeuri

Internaţional UBB Radio

Un ministru adjunct bulgar al Mediului a fost arestat sâmbătă și pus sub acuzare pentru presupusă implicare în traficul cu deșeuri periculoase importate din Italia.

Acesta, împreună cu alte nouă persoane, au fost acuzati de acțiuni ilegale legate de importurile și gestionarea deșeurilor. Șapte dintre ei sunt acuzați că au participat într-o grupare de crimă organizată care include ofițeri publici. Celelalte trei persone sunt acuzate de infracțiune fiscală, a declarat purtătorul de cuvânt al procurorului general, Siika Mileva, într-o informare de presă sâmbătă.

„Ministrul adjunct Krassimir Zhivkov a făcut presiuni asupra subordonaților săi pentru a autoriza traficul ilegal de deșeuri” a declarat procurorul Dolka Brezashka, care a cerut arestarea oficialului, conform TerraDaily.”

În casa lui Atanas Bobokov, anchetatorii au găsit o fotografie color, pe spatele căreia sunt numele unor personalităti cunoscute, unele dintre ele ucise în trecut, a spus Mileva. Sume mari de bani, în valoare de 70 de milioane de dolari sau de 100 de milioane la 300 de milioane de leva, sunt notate langă numele acestora.

Autoritătile au găsit, de asemenea, multe documente contabile, contracte, scrisori de autoritate, obiecte de valoare și mașini de lux, a adăugat Mileva.

Sursa: Novinite

Georgiana Armean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts