Mii de oameni din Africa de Sud așteaptă în continuare la o coadă de opt kilometri pentru a primi mâncare

Internaţional UBB Radio

Voluntarii organizațiitor de caritate din Johannesburg fac eforturi incomensurabile pe durata pandemiei pentru a hrăni mii de familii sărmane din Africa de Sud. Participanții la acțiunea caritabilă au estimat că mai mult de jumătate dintre cei care așteptau a treia distribuție în această lună au fost migranți.

În ultimele zile, suburbiile din zona Pretoria au fost inundate de mii de oameni care așteaptă pachete cu mâncare. Pe data de 20.05.2020, 11 mii  de familii au format o coadă de aproximativ opt kilometri pentru a primi un pachet cu mâncare, unii așteptând de la ora cinci a dimineții.

Pentru salvarea de la foamete a miilor de familii, președintele Cyril Ramaphosa a alocat subvenții sociale în valoare de aproximativ 50 de milioane de rand (2.78 miliarde de dolari).

Problema de care se lovesc migranții (adică mai mult de jumătate din cei care așteptau la coadă) este aceea că subvențiile sociale precum și pachetele cu mâncare se acordă doar celor care dețin o carte de identitate națională. Pe lângă migranți, se numără și locuitori din zonele sărace ale Africii de Sud care nu dețin catrea de identitate necesară.

În schimb, acum două săptămâni au fost împărțite  aproximativ 10.000 de pungi de făină, legume, măști de față, săpun și dezinfectanți de către lucrătorii de caritate, pentru a-i ajuta pe cei care se luptă să supraviețuiască pandemiei.

Sursa: Reuters

Andrei Blaga

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts