Mihail Boldea va fi adus acasă

Internaţional Politic

Mihail Boldea va fi adus în ţară astăzi şi predat Înaltei Curţii de Casaţi şi Justiţie după ce acesta s-a predat duminică seară la Consulatul din Nairobi, capitala Kenyiei.

“Urmare a  demersurilor autorităţilor judiciare naţionale, precum şi a altor instituţii cu responsabilităţi şi cu sprijinul autorităţilor din mai multe state, s-a procedat la punerea în executare a mandatului de arestare preventivă, emis la data de 22 martie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele inculpatului Boldea Mihail” , precizează DIICOT într-un comunicat transmis AGERPRES.

Mihail Boldea a părăsit ţara în 17 martie 2012 îndreptându-se cu un autoturism spre Turcia de unde a luat o cursă de avion spre Kenya. Acesta este cercetat de penal pentru înşelăciuni cu imobiliare, prejudiciu fiind de 1,5 milioane de euro şi făcea parte dintr-o grupare de 22 de persoane care au fost audiaţi de către DIICOT.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a deputatului independent Mihail  Boldea, după care a fost dat în urmărire internaţională.

________________

Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts